I kontakt med naturen

Naturens stresslindrende fordele

Vi vil alle opleve stress på et tidspunkt i vores liv. Årsagen til stress kan komme fra næsten alle steder, fx. på grund af flytning, arbejde, familie eller venner. At håndtere stress, når det opstår, er vigtigt for at føle dig godt tilpas og for at holde de negative virkninger af stress på afstand. At komme tættere på naturen kan hjælpe med at reducere stress og frigøre indre spændinger. Læs mere her for at udforske naturens fordele til at håndtere stress.

Hvad er stress

 

Stress er din krops reaktion på at føle sig truet eller under pres. Når dette sker, stiger specifikke kemikalier og hormoner gennem din krop, hvilket forårsager en flugt- eller kampreaktion. Ikke al stress er den samme, og stress på lavt niveau kan endda være nyttigt eller motiverende. Men stress kan nogle gange påvirke dit humør og velbefindende. Derfor er det vigtigt at reducere stress, når du bemærker det. At håndtere stress virker måske ikke altid let, men der findes nogle enkle teknikker, du kan bruge til at reducere stress i dit daglige liv, herunder at udnytte naturens kraft.

Sådan reducerer du stress

 

Der er en række måder, hvorpå du kan reducere stress og frigøre indre spændinger. Her er et par stykker, som du kan afprøve for at se, hvilke der fungerer bedst for dig.

Brug tid i naturen

Undersøgelser har vist, at det at være i naturen og grønne områder er med til at mindske stress og berolige dig. Hvis du har haft en stressende dag, så prøv at gå en tur i din lokale park eller skovområde og nyd naturens udseende og lyde. Du vil opdage, at du begynder at føle dig tættere på naturen og mindre stresset.

Dyrk motion

Regelmæssig motion hjælper med at reducere stress. Motion sænker din krops stresshormoner og hjælper med at frigive endorfiner, som kan få dig til at føle dig bedre tilpas. Der er også afspændingsøvelser til stress, som fx. i yoga, som hjælper med at lindre stress ved at øge din krops- og åndedrætsbevidsthed. Du kan også prøve at udføre det i din lokale park og få fordelene ved både motion og natur på én gang.

Tænd et lys

Brug af æteriske olier eller brændende duftlys kan hjælpe med at reducere stress. Nogle af de mest beroligende dufte, der findes i naturen, er lavendel, rose, vetiver, bergamotte, ylang ylang, geranium og mange andre. Du kan også tilføje disse til et varmt bad eller se efter produkter, der indeholder dem, såsom Palmolive Memories of Nature, eller Sunset Relax Shower Gel med essentiel lavendel.

Tag et afslappende bad eller brusebad

Ofte kan det at tage et varmt bad eller brusebad gøre os afslappede og hjælpe med håndtering af stress. Du er måske ikke klar over det, men det er en del af at bringe naturen ind i dit hjem. Lyden af ​​rindende vand og afslappende dufte af brusegeler og skumbade hjælper dig med at komme tættere på naturen. Du kan bruge beroligende æteriske olier i dit bad for at øge afslapningen eller bruge et produkt, der indeholder dem, såsom Palmolive Wellness, Balance Shower gel med hampefrøekstrakt & æteriske olier.

 

Hvis du kan lide ideen om at bringe naturen ind i dit hjem ved at tage et afslappende bad eller brusebad, så besøg palmolive.dk for at opdage udvalget af bade- og bruseprodukter med æterisk olie.

Palmolive Naturals

PALMOLIVE AROMA MOMENTS

 

Læs mere

I kontakt med naturen

Læs mere

Dufte og ingredienser

Læs mere

Personlig pleje rutine

Læs mere

Bæredygtighed

Læs mere