i kontakt med naturen

Naturens betydning og mindfulness

Wellness er hurtigt ved at blive en væsentlig del af vores liv. Det er en praksis og filosofi, der er blevet brugt i århundreder for at hjælpe folk til at føle sig mere forbundet med sig selv og deres omgivelser. Det hjælper med at berolige og berolige os, især i en stadig mere krævende verden, hvor det er nemt at blive koblet fra.

Hvad er wellness?

 

Wellness beskrives som den aktive proces med at blive bevidst om og træffe valg hen imod et sundt og tilfredsstillende liv. Det handler om mere end bare at være fri for sygdom, det er en konstant foranderlig vækst- og udviklingsproces, der omhandler alle aspekter af dit liv, og derfor er det så vigtigt. Wellness er ofte opdelt i seks forskellige områder og nogle gange så mange som 12. Vi dækker otte områder af wellness i denne artikel for at give dig et godt overblik over, hvad det er, og hvordan du kan arbejde hen imod det.

1. Fysisk

Fysisk velvære relaterer til alle aspekter af vores fysiske sundhed. Dette omfatter opretholdelse af en sund krop ved at spise nærende mad, få nok søvn og motion. Den motion, du laver, kan endda være let, som hvis du går en tur hver dag for at nyde naturen og landskabet. Fysisk velvære omfatter også at lytte til din krop og passe på den, når den viser tegn på sygdom eller træthed.

2. Mental

Mentalt velvære involverer at engagere sig i verden gennem læring, problemløsning og kreativitet. Det kan du gøre på mange måder, lige fra at lære nye ting på internettet, læse en ny uddannelse, læse en bog, lave håndværk, gå i teatret eller lære mere om verden omkring dig, når du går en sund tur.

3. Følelsesmæssigt

Følelsesmæssig velvære handler om at forstå dine følelser, føle dig fri til at udtrykke dem og være i stand til effektivt at håndtere stress. Mindfulness er et meget nyttigt værktøj til at hjælpe med dette. Der er mange mindfulness-øvelser, du kan prøve for at se, hvilken der virker bedst for dig. Nogle få af disse omfatter yoga, tai-chi eller meditation. Du kan endda træne mindfulness under bruseren. Sådan gør du:

  • Tag ikke nogle af ​​dine elektroniske enheder med ind på badeværelset
  • Forbered dit håndklæde og alle de andre ting, du har brug for, og behandl hver genstand med omhu
  • Når du klæder dig af, navngiv hvert enkelt tøj, og læg dem derefter forsigtigt og med omtanke
  • Tænk dybt over, hvordan du er ved at gå i bad og vaske alt af til gavn for din krop og dit sind
  • Mærk vandet, når det rammer din krop, og vær taknemmelig for, at du har varmt rindende vand
  • Vær omhyggelig med dine tanker, da de kan rette sig mod tidligere eller fremtidige begivenheder
  • Vask din krop i en anden rutine end normalt
  • Træk vejret dybt for at lade duften af ​​din shower gel fylde din krop
  • Tør dig efter dit brusebad og efterlad dit badeværelse i orden - klar til dit næste brusebad

Du vil være i stand til at finde mange 'mindfulness for begyndere'-guider på internettet, der hjælper dig med at komme i gang i din søgen efter at leve mindfuldt.

4. Åndelig

Spirituel velvære handler om at opdage og udvikle et sæt værdier, der hjælper dig med at finde mening og formål. Nogle mennesker kan gøre dette gennem religiøs praksis, mens andre kan finde åndelig mening på andre måder. Mange mennesker finder mindfulness-øvelser nyttige til at hjælpe med at finde og udvikle deres spirituelle mening.

5. Socialt

Social wellness handler om din interaktion med og relationer til andre mennesker. Det handler om at skabe forbindelser og bidrage til fællesskaber og andre menneskers liv. Dette er en afgørende måde at opbygge og pleje et pålideligt støttenetværk af familie, venner og romantiske partnere. 

6. Miljø

Miljømæssig velvære inspirerer os til at leve en livsstil, der respekterer vores omgivelser og naturlige miljø. Natur og landskab er nøglen i denne form for wellness. At være i og værdsætte naturen kan være en form for mindfulness. Det kan få dig til at føle dig roligere, mindre stresset og mere forbundet med både dig selv og verden. Prøv at gå en tur alene eller gå en tur i skoven og sæt aktivt pris på naturens lyde, seværdigheder og dufte. Tag dig tid til at dufte luften og blomsterne, vær stille og lyt til fugle og træers raslen. Du vil snart føle dig bedre og mere forbundet. Du kan også få gavn af naturen i dit hjem gennem havearbejde, have planter inde og endda bruge produkter, der har naturlige ingredienser. Palmolive har en bred vifte af hudplejeprodukter, som er blevet tilført æteriske olier og dele af naturen, såsom Palmolive Wellness Massage blidt eksfolierende brusebadsscrub med havsalt, aloe & æterisk olie. Luk øjnene og indånd naturens subtile duft.

7. Økonomisk

Økonomisk velvære handler om at lære, hvordan du kan administrere dine økonomiske udgifter. Dette er nødvendigt, da penge spiller en afgørende rolle i vores liv, og ikke at have nok af dem kan påvirke vores generelle helbred. At lære at arbejde med penge og budget effektivt vil hjælpe med at lindre unødvendig stress.

8. Arbejde

Work wellness centrerer sig omkring dit arbejdsliv. En del af det inkluderer at være nyttig og bidrage til den større helhed, samt at blive anerkendt for det. Arbejde kan være en stor stressfaktor for mange af os. Derfor er det vigtigt at bruge lidt fokus på dette for at sikre, at dit arbejdsmiljø fungerer for dig.

 

For at opdage hele udvalget af Palmolive-produkter, der bringer dig tættere på naturen, besøg palmolive.dk.

Palmolive Naturals

PALMOLIVE AROMA MOMENTS

 

Læs mere

I kontakt med naturen

Læs mere

Dufte og ingredienser

Læs mere

Personlig pleje rutine

Læs mere

Bæredygtighed

Læs mere