Fragrances and Ingredients

Naturlige ingredienser til søvn og søvnløshed

På tidspunkter i livet vil vi opleve problemer med at sove. Det kan omhandle problemer med at falde i søvn eller at vågne ofte i løbet af natten, og for det meste varer dette ikke over en lang periode, men nogle gange, når det bliver et vedvarende problem, kan du lide af søvnløshed. Der er mange årsager til søvnforstyrrelser - og heldigvis også måder at behandle det på. Fortsæt med at læse for at lære mere om denne lidelse og for søvntip.

Hvad er søvnløshed?

 

Søvnproblemer kaldes ofte søvnløshed. Du kan have søvnløshed, hvis du regelmæssigt:

  • Har problemer med at falde i søvn eller forblive i dinsøvn
  • Vågner tidligt og kan ikke falde i søvn igen
  • Føler dig træt efter at være vågnet
  • Find det svært at sove i løbet af dagen, selvom du er træt
  • Føl dig træt og irritabel hele dagen
  • Har besvær med at koncentrere dig i løbet af dagen på grund af mangel på søvn

Årsager til søvnforstyrrelser

 

Der er et par grunde til, at du kan have søvnproblemer. Disse kan omfatte stress, angst eller depression, støj, et soveværelse, der enten er for varmt eller koldt, en ubehagelig seng, alkohol, koffein eller nikotin, jetlag, skifteholdsarbejde eller medicinske tilstande såsom gigt eller rygsmerter. Hvis du har problemer med at sove, bliver du nødt til at finde ud af, hvad der forårsager det, så du kan tage de rigtige skridt til at sove bedre.

Sådan behandler du søvnproblemer

 

Heldigvis er der en del ting, du kan gøre, for at hjælpe dig med at sove bedre. Her er nogle effektive søvntip:

Vend dig til naturen

Der er naturlige måder at hjælpe dig med at sove bedre. Disse kan omfatte at bruge en æterisk olie til søvn, som du kan lægge på din pude, såsom lavendel. Du bør også prøve at slappe af mindst en time før sengetid. Og du kan prøve at tage et afslappende bad med produkter, der indeholder æteriske olier, såsom Palmolive Wellness Balance shower gel med hampefrøekstrakt og æteriske olier, eller prøv Palmolive Memories of Nature Sunset Relax shower gel med lavendel.

Søvnhygiejne

Prøv at skabe gode søvnvaner ved at gå i seng og vågne på samme tid hver dag. Undgå koffein nær sengetid og minimer den tid, du bruger i sengen, når du ikke sover. Du bør også prøve at begrænse mængden af ​​skærmtid, du har før sengetid, såsom at se tv og bruge din telefon, da dette har vist sig at skabe søvnproblemer. Brug af skærme påvirker nemlig din evne til at falde i søvn og reducerer mængden og kvaliteten af ​​din søvn.

Lys

Lyset i dit værelse kan give problemer med at sove. Sørg for, at dit soveværelse er mørkt og stille, når du går i seng. Prøv tykke gardiner eller persienner, der blokerer lyset, og brug en øjenmaske og ørepropper.

Dyrk motion

Regelmæssig motion vil hjælpe, når du ikke kan sove, selvom det er bedst ikke at gøre dette mindst fire timer, før du går i seng.

Komfort

Sørg for at have den rigtige madras og puder, der føles behagelige for dig og har den rette støtte. Du kan også bruge en æterisk olie til at sove, som lavendel, som du lægger på din pude. Bare et par dråber kan gøre en forskel.

Rådfør dig med en professionel

Hvis du har prøvet de naturlige måder at afhjælpe søvnproblemer på, og du stadig kæmper med dem, så søg professionel rådgivning fra din apoteker eller læge.

 

For at se hele udvalget af Palmolive-produkter, der indeholder æteriske olier, besøg palmolive.dk.

Palmolive Naturals

PALMOLIVE AROMA MOMENTS

 

Læs mere

I kontakt med naturen

Læs mere

Dufte og ingredienser

Læs mere

Personlig pleje rutine

Læs mere

Bæredygtighed

Læs mere