Personlig pleje rutine

Sådan vasker du dig: En guide til personlig hygiejne og ordentlig baderutine

INTRODUKTION 

 

For mange aspekter i vores liv, fra vores niveau af selvtillid, til professionelle relationer og overordnet helbred, er det vigtigt at bade regelmæssigt og passe på os selv. Men hvor ofte bør du gå i bad, og hvad er de bedste produkter at bruge? Her afslører vi vores bedste tips til at opretholde god personlig hygiejne, mens du plejer din hud.

HVORFOR ER PERSONLIG HYGIEJNE VIGTIG?

 

I løbet af dagen sveder vi fra svedkirtler, der er fordelt over hele kroppen – især under armene, på håndflader, fodsåler og hoved. Du kan sikre, at du forbliver frisk og velduftende hele dagen ved at påføre en antiperspirant eller deodorant. Samtidig er det dog stadig vigtigt at fjerne sved fra kroppen ved at gå i bad og rense hele kroppen med en shower gel eller -sæbe. Regelmæssigt bad vil forhindre udviklingen af kropslugt – den lugt, der skabes når bakterier, der lever på huden, nedbryder sved til syrer – og enhver social forlegenhed, som det kan forårsage.

HVOR OFTE BØR DU TAGE ET BAD?

 

Mange mennesker oplever at et bad hver morgen kan hjælpe dem til at føle sig friske og vågne op. Et bad hver anden dag er dog nok til at opretholde en god personlig hygiejne, men hvis du er meget aktiv og træner regelmæssigt, bør du gå oftere i bad for at fjerne sveden fra kroppen efter en aktivitet. Et bad umiddelbart efter kraftig træning forhindrer også udvikling af hudsygdomme, som fx. bumser på ryggen. Vær dog opmærksom på ikke at tage bad for ofte eller at bruge meget varmt vand, da dette kan fjerne hudens essentielle olier og efterlade kroppen og huden tør og følsom.

HVOR LANG TID SKAL DU BRUGE I BADET?

 

Hudlæger anbefaler at bruge mellem 5 og15 minutter i brusebadet. Kølere, kortere brusere menes at være bedre for din hud, da meget varmt vand kan forårsage irritation og rødme. Et bad er ikke kun fantastisk til at holde din krop ren og hygiejnisk, men det kan også være en god måde til at slappe af og finde ro på.

DE BEDSTE BADEPRODUKTER, DU KAN BRUGE

 

En shower gel er den bedste måde at rense og pleje din hud under et bad. Palmolive Naturals Shower Gel er formuleret med honning og mælk for at holde på hudens naturlige fugt, mens den efterlader kroppen blød og glat. Denne shower gel er et idéelt valg til tørrere og mere følsomme hudtyper. Hvis du foretrækker en mere forfriskende badeoplevelse, kan du vælge blandt Palmolives shower gel serier Wellness eller Memories of Nature. Prøv fx. Palmolive Wellness Massage med havsalt, aloe vera ekstrakt og essentielle olier, som giver en forfriskende og velduftende badeoplevelse, der efterlader huden ren og blød.

Palmolive Naturals

PALMOLIVE AROMA MOMENTS

 

Læs mere

I kontakt med naturen

Læs mere

Dufte og ingredienser

Læs mere

Personlig pleje rutine

Læs mere

Bæredygtighed

Læs mere